Te damos la bienvenida de nuevo. ¡Inicia sesión!
No pasa nada. Introduce tu dirección de correo electrónico y te enviaremos un enlace para restablecer la contraseña.
¿Quieres registrarte en Euskadi Gastronomika? Esta opción es válida para todas las empresas que han superado con éxito el proceso de incorporación y que forman parte de Euskadi Gastronomika.
Si quieres más información no dudes en informarte en info@euskadigastronomika.eus
Kaixo! Hemos recibido tu solicitud de registro. En breve te enviaremos la confirmación. Eskerrik asko!
Te explicamos el modo de restablecer la contraseña:
Euskadiren inguruan hitz egiten dugunean honen aberastasun gastronomikoaz pentsatzea ezinbestekoa da, baina ez litzateke berdina izango protagonistatzat Errioxa jatorriko izendapeneko edota txakolina bezalako ardorik izango ez balu.
Gure ardoen historiaren zati handi bat erromatarrekin, feniziarrekin eta zeltiberiarrekin lotuta dago, mahatsondoak landatu eta horren zukuarekin komertzializatu zuten horiekin. Hortik jaso genuen mahats-bilketaren ohitura, errotze familiar handiko usadioa, Arabako Errioxan modu oso berezian bizi dena.
Mahatsaren heltze puntu perfektua udazkenean izaten da eta lurralde osoa murgiltzen da honen bilketan urtaldi berria prestatzen hasi ahal izateko. Talde-lana da, milaka urteko tradizioa, belaunaldiz belaunaldi igorria, iraganeko arrastoari eusten diona, baina gaur egungo ñabardurekin.
Txakolin preziatua egiten den lekuetan ere oso goraipatua da tradizio hori, ukitu garratza da bertoko hondarribi zuri barietate autoktonoaren ezaugarri bereizgarria. Mahasti horietako asko paisaia ederreko mendi-hegaletan aurkitzen dira, itsasoari so, jarduera eta esperientzia enogastronomikoez goza daiteke bertan.
Euskadiko herri askoren izaera eta historia markatu ditu ardoak, ezagutu bakoitzaren izaera eta enoturismoaren zaleei eskaintzen dizkien jarduerak.
Ardoarekin zerikusia duten festak
Mahats-bilketarekin eta ardoaren kulturarekin lotutako hainbat festa ospatzen dira Euskadin, aspaldiko ardo-ohitura eta -tradizioak ospatzeko. Azken bi urteetan, ekitaldi horietako batzuk ezin izan dira egin osasun-murrizketen ondorioz; beraz, joateko asmoa baduzu, gogoratu bisita baino lehen informazio eguneratua bilatu behar duzula.
Hona hemen Euskadin ospatzen diren jaialdietako batzuk:
Ardoarekin erlazionatutako planak eta ekintzak
Upategi batera bisita gidatua duen mendi ibilaldi batetik hasi eta izar arteko uztartze batera arte, Euskadiko proposamen enoturistikoa paregabea eta askotarikoa da. Plan sorta bat utziko dizugu gure ardoak hobeto ezagutzeko. Aukeratu zure gogokoena, esperientzia ahaztezina izango da!
Ikusten duzunez, aukera bat baino gehiago duzu gure ardogintza-kultura ezagutzeko: gure ardoak dastatzea azoka batean, upeltegietako bat bisitatzea, gure arbasoen urratsak jarraitzea edo azala spa batean mimatzea. Zeinekin animatzen zara?
Agian gustatuko zaizu: Descubriendo el corazón vinicola de euskadi
La excelencia de los productos y el buen hacer de nuestros cocineros son señas de identidad de Euskadi. Para potenciar esta forma de entender la gastronomía hemos creado Euskadi Gastronomika, una red formada por restaurantes, bares, tiendas y otros establecimientos gastronómicos que cumplen una serie de criterios de exigencia y compromiso.
¡Si buscas calidad, busca el sello de Euskadi Gastronomika!