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22/09/2021

EUSKAL SAGARDOAREKIN AFARI MARIDATUA CHILLIDA LEKU MUSEOAN

Irailaren 24an, afari maridatua izango da Chillida Leku Museoko Lurra Kafe jatetxean, Euskal Sagardoa eta Lurra produktuekin, bisita gidatuaz lagunduta.

Irailaren 24an, afari maridatua izango da Chillida Lekuko Lurra Kafe jatetxean. Afaldu aurretik, museoa eta sagastia bisitatuko dituzte, eta lehenengo muztio dastaketa egingo dute. Sarrerak salgai daude Hernaniko Biteri Kultur Etxean, 40 euroan.

19:30etan emango diote hasiera jarduerari, eta museoa zein bertako sagastia bisitatzeko aukera izango dute bertaratzen direnek. Sagar eta lehenengo muztio dastatzea egingo dute eta, ondoren, 20:30etan, afaltzeko txanda helduko da, Lurra Kafe jatetxean. 

Euskal sagardoa eta bertako produktuak, afaltzeko. Hernanin, Euskal Sagardoa Jatorri Deiturako bost sagardotegi daude, eta bertako sagardoa izango da ostiralean, Lurra Kafen. Horrez gain, beste sagardo berezi batzuk ere aurkeztuko dituzte.

Hasteko, Euskal Herriko gazta taula dastatuko dute, Astigarragako Errezil sagar-dultze ekologikoarekin. Horrekin batera, Basatxerri enbutidoa ere izango da, Lezoko Kuskurroko artisau ogiarekin. Jarraitzeko, Ortiz Antxoa gildak zerbitzatuko dituzte, oliotan, Ibarrako pipermin ekologikoarekin eta Nafarroako oliba beteekin.

Sarrerakoak amaituta, lehenengo platera izango da Karabelekoko barazki ekologiko tenpura, romesku saltsarekin. Bigarrena, berriz, bakailaoa saltsa berdean, garaiko onddoekin. Ondoren, postrea ez da faltako; Rafa Gorrotxategiren postre taula aukeratu dute afaria borobiltzeko. Eta, azkenik, horretarako tartea gorde dutenentzako, kafea edo infusioa izango da aukeran.

CENA MARIDADA CON EUSKAL SAGARDOA Y  VISITA GUIADA EN CHILLIDA LEKU

El 24 de septiembre tendrá lugar una cena maridada en el restaurante Lurra Kafe de Chillida Leku. Antes de cenar, visitarán el museo y la sagastia, y realizarán la primera degustación de mosto. Las entradas están a la venta en la Casa de Cultura Biteri de Hernani por 40 euros.

La actividad dará comienzo a las 19:30 y los asistentes podrán visitar el museo Chillida Leku y su manzanal. A continuación, a las 20:30, llegará el turno de la cena maridada en Lurra Kafe, con diferentes sidras Euskal Sagardoa de Hernani, y degustación de sidras y productos especiales.

Para empezar, degustarán la tabla de quesos de Euskal Herria, con dulce de manzana ecológica Errezil de Astigarraga. Junto a ello, también habrá embutido Basatxerri, con pan artesanal de Kuskurro de Lezo. Para continuar, se servirán gildas Ortiz Antxoa en aceite, con guindilla ecológica de Ibarra y aceitunas rellenas de Navarra.

Terminadas los entrantes, será el primer plato de verdura ecológica tempura de Karabel con salsa romesco. El segundo, bacalao en salsa verde con hongos de temporada. Después, no faltará el postre; para redondear la cena se ha elegido la tabla de postres de Rafa Gorrotxategi. Y, por último, se podrá degustar café o infusión.

 

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