< Itzuli berrietara

Repsol Gidak balioa eman dio landa-sukaldaritzari

Euskadi Gastronomika
·
03/03/2023
/uploads/image/1677943660_2023_03_04_16_23_21_restaurantes_en_pueblos_con_soles_guia_repsol_2023_guia_repsol_sm.png

Hori da Jorge Asenjoren kasua. Gida ospetsuak hiritik kanpo bere lekua aurkitu zuen sukaldarien artean bat bezala nabarmentzen du. Donostia aldatu zuen Bizkaiko Atxondo haranagatik, konkretuki, XVIIgarren mendeko baserri batengatik, Erro jatetxea irekitzeko. Hemen bere irudimena azaltzen du, elikagaia botikatzat hartzen du, elikadura-subiranotasuna aldarrikatzen du eta edozein landareren eskura dauden belar, landare eta lore basatiak protagonista dituen sukaldaritza praktikan jartzen du.

Repsol Gidan Julen Baz ere aipatzen da, Dimatik, Urkiolako Parke Naturalaren barruan, berrikuntza gastronomikoaren eta tradizioaren aldeko apustua egiten duena Garena Jatetxean.

Partekatu sareetan