Errezetak
/uploads/image/1673456074_1260653_sm.jpg

BAKAILAOA PIL-PILEAN

Olio onak eta bakailaoaren gelatinak egiten dute miraria, betiere teknika eta pazientzia eskatzen dituen mugimendu erritmikoaren eraginez. Gure errezeta tradizionalen artean ikurretako bat den honetan, bat egiten dute soiltasunak eta zaporeak, hori bai, berakatza eta pipermina lagun.

/uploads/image/1673519045_mina_3_sm.jpg

ARTO SOPA

Txakinarto arto-zopa, Mina jatetxekoa

/uploads/image/1673520385_txipirones_1_eg_sm.jpg

TXIPIROIAK BEREN TINTAN

Beltz kolorea ez da inoiz horren argitsua izan. Gure gastronomiako jakirik miretsienetako bat da, txundigarriak dira haren kolorea, usaina eta zaporea. Saltsa horren protagonista txipiroiaren tinta da, eta, egia esan, ogia bertan busti eta atzamarrak miazkatzeko gogoa ematen du.

/uploads/image/1673521807_aratz_zabaleta_sm.jpg

ERREBOILOA

Saltsa berdean muxilekin, Aratz erretegikoa

/uploads/image/1673522623_marques_de_riscal_sm.jpg

MUTUR-RAVIOLIA

Madari-purearekin eta txibiarekin, Marqués de Riscal hotelekoa

/uploads/image/1673525114_clarete_2_sm.jpg

ARKUME-MENESTRA

Clarete jatetxekoa